fransk bouillabaisse

Bouillabaisse med hvidløgsbaguette

Friske fisk og skaldyr i en dampende suppe med masser af smag, uhm...

4

Ingredienser

  • Suppe
  • 1 lille fintsnittet fennikel
  • 1-2 hakkede bøftomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 3-4 dl god fiskefond
  • 2,5 dl fløde 9%
  • salt, friskkværnet peber
  • Fyld
  • 200 g store kogte, pillede rejer eller jomfruhummerhaler
  • 600 g filet af rødfisk, lyssej eller anden fast hvid fisk
  • et par håndfulde dampede muslinger
  • dild
  • Hvidløgsbaguette
  • 300 g fuldkornsbaguette i skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • hvidløg
  • hakket persille

  1. SÅDAN GØR DU: Svits fennikel og tomat i en gryde i olivenolie. Svits under omrøring i et par minutter, og hæld fiskefond og fløde ved. Varm fond og fløde godt igennem, og smag til med salt og peber. Læg fiskestykkerne, som er skåret i mindre stykker, i, og damp dem møre i suppen ved svag varme. Vend rejer eller hummerhaler i suppen til sidst.
  2. Pensl brødskiverne med lidt olie, gnid dem med overskåret hvidløg, og lun dem i ovnen. Drys dem med lidt hakket persille før serveringen. Server i store skåle med de dampede muslinger, et drys dild og skiver af grov hvidløgsbaguette.  
  3. Energi pr. person: 570 kcal, fedt 28%, protein 38%, kulhydrat 34%