hjemmelavet Butterchicken

Butterchicken med jasminris

Fantastisk Butterchicken fra Kasper Rune Sørensen nye kogebog

Ingredienser

  • 170 g kyllingefilet
  • 75 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • 10 g smør (øko)
  • 10 g tørrede krydderier
  • 100 g tomat
  • salt og peber
  • 50 g yoghurt, 1,5 %
  • 1 lime
  • citronverbena
  • 75 g kogte brune jasminris

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingefileten i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og skræl ingefær. Hak alt. Steg kødet i lidt af smørret med løg, hvidløg, ingefær og halvdelen af de tørrede krydderier og lad det simre ved svag varme i ca. 35 minutter. Skyl og skær tomat i tern. Varm resten af smørret i en ny gryde og tilsæt resten af de tørrede krydderier og tomat. Kom salt og peber over og lad det koge i 5-7 minutter, til konsistensen bliver lidt tykkere.
  2. Rør herefter yoghurten i saucen og tilsæt kyllingeblandingen. Pres lidt frisk limesaft i retten og lad simre videre under låg i 25 minutter – det må endelig ikke koge, så skiller yoghurten. Smag til slut til med mere salt, peber og limesaft. Skyl, slyng og pluk citronverbena og pynt retten med det. Spis kyllingeretten med de varme, nykogte ris til.
  3. TIP! De tørrede krydderier kan være spidskommen, koriander og chili. I stedet for ris kan du spise naanbrød og en salat til.
  4. Energi pr. person: 487 kcal, fedt 29%, protein 35%, kulhydrat 36%