sund aftensmad

Inspiration til i aften: Chili con pollo

Er du også vild med den klassiske ret, chili con carne, så prøv denne nye variant.

Ingredienser

  • 60 g kogt kylling
  • 100 g kidneybønner 
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 50 g rød peberfrugt
  • 50 g løg
  • 10 g olie til stegning
  • 200 g hakkede tomater (dåse)
  • 1 tsk paprika
  • ½ kop stærk kaffe
  • 1 tsk kakao (usødet)
  • salt & peber
  • 25 g skyr
  • lidt syltede jalapenos

Sådan gør du:

  1. Del kyllingekødet til trævler med fingrene. Hæld kidneybønnerne i en sigte. Hak hvidløg og chili og skær peberfrugt og løg i tern.
  2. Varm en gryde op med olie og steg hvidløg og chili. Tilsæt peberfrugt og løg og steg videre i et par minutter. Hæld dåsetomater, kyllingekød, kidneybønner, paprika og kaffe i gryden. Kom eventuelt lidt vand ved, for at det ikke skal koge tørt.
  3. Lad retten simre i ca. 20 minutter. Smag den herefter til med kakao, salt og peber. Spis retten med skyr og jalapenos.
  4. Kalorier: 387 kcal
  5. Protein: 28 g (28 %)
  6. Kulhydrat: 34 g (39 %)
  7. Fedt: 15 g (33 %)
  8. Kostfibre: 8 g