engelske burger

England: Grønne halloumiburgere

Vi fik ideen til dem ved en madbod på et af Londons søndagsmarkeder. Der serverede de dem næsten som her, på et kålblad og med en yoghurtdressing til, men man kunne også få dem i klassiske burgerboller. Burgerne kan virke lidt løse, mens du former dem, men når de kommer på panden, får varmen dem til at hænge fint sammen.

6 stk

Ingredienser

  • Burgere:
  • 1 lille courgette
  • 1 stor gulerod
  • 200 g halloumi
  • 5 kviste mynte, kun bladene, hakkede
  • Tahindressing:
  • 1 1⁄4 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk tahin (sesampasta)
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk ahornsirup eller flydende honning (gerne uopvarmet)
  • 1 knsp havsalt
  • Tilbehør:
  • store grønne blade, f.eks. fra spidskål eller savojkål ærtespirer
  • avocado
  • salat
  • surkål (sauerkraut)

Sådan gør du:

  1. Riv courgette, gulerod og halloumi groft. Kom alle tre i en skål, tilsæt mynten, og vend det hele grundigt sammen. Form derpå blandingen til 6 bøffer med fingrene. Rør samtlige ingredienser til tahindressingen sammen i en lille skål. Varm en tør slip let-pande op, og steg bøfferne, til de er gyldne og bløde på begge sider. Server dem i et stort kålblad med en god skefuld dressing, nogle ærteskud, avocadoskiver, salat og en skefuld surkål. Både bøffer og dressing kan holde sig i køleskabet i 3-5 dage.
  2. Opskriften er fra kogebogen Green Kitchen Travels