Fish & chips med citronmayo

Fish & chips med citronmayo

4 personer

Ingredienser

  • Fish & chips med citronmayo
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt
  • 600 g lyssej
  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl rasp
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • fritureolie til stegning
  • Citronmayo:
  • 1½ dl mayonnaise
  • 1½ dl cremefraiche 6%
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. fintreven usprøjtet
  • citronskal
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • evt. 1 spsk. hakket frisk dild eller persille
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • gulerodssalat af revne gulerødder, tern af appelsin, citronsaft, tørrede tranebær, ristede mandelsplitter
  • og lidt sukker.

  1. Begynd med kartoflerne.Skræl dem, og skær dem ibåde. Kom dem i et rentviskestykke, og dup demtørre. Fordel dem i enbradepande, og vend olienog oregano rundt i dem.Stil kartoflerne i ovnen ved200 gr. i ca. 50 min., til de ergyldne og sprøde. Krydr medsalt.
  2. Skær fisken i ca. 3x2 cmtern. Pisk æg og mælk sammeni en dyb tallerken. Blandrasp, hvedemel, salt og peberi en anden tallerken. Dypførst fisketernene i æggeblandingenog herefter i raspen.Varm 2 cm fritureolie opi en gryde. Kom fisketernenei olien, og steg dem, til de ergyldne. Tag fisken op meden hulske, og læg dem tilafdrypning på køkkenrulle.
  3. Rør mayonnaise, cremefraiche,citronskal, hvidløg ogevt. dild sammen. Smag tilmed salt og peber.