Flamberede og fyldte pandekager
En pandekagesæk med fyld er en festlig dessert, der er let at lave klar, nogle timer før den skal nydes. Flamberede pandekager er en rigtig luksusret – man kan gøre en del klar i forvejen, men sovsen og flamberingen skal laves lige før servering.
4 personer
Ingredienser
- Pandekagesæk med sveskefyld:
- Arbejdstid: 20 min. (hvis pandekagerne er bagte)
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer) 8 kolde pandekager
- 20 store svesker (saftige)
- 2 1/2 dl piskefløde (flødeskum)
- 1 stang vanilje
- 8 stykker snor, sløjfe eller flækket vaniljestang
- Cognacflamberede crêpes:
- Arbejdstid: 35 min. (når pandekagerne er bagt)
- Pandekagerne er fryseegnede uden tilbehør
- (4 personer) 8 crêpes
- Appelsincreme:
- 2 1/2 dl sødmælk
- 1 1/2 spsk majsstivelse
- 3 æggeblommer
- 2-3 spsk sukker + lidt til drys
- 1 appelsin (skal og saft)
- 1 dl piskefløde (flødeskum)
- 1 dl sukker
- 2-3 glas cognac
- Drys:
- Hakkede mandler
- Pandekagesæk med sveskefyld:
- Fjern stenene i sveskerne og skær dem i mindre stykker.
- Pisk fløden til flødeskum med kornene af vaniljestangen. Bland sveskerne i og fordel fyldet på midten af hver pandekage.
- Luk med en snor, sløjfe eller et
- stykke flækket vaniljestang. Stil dem koldt indtil servering.
- Cognacflamberede crêpes:
- Bland mælk, majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min. Kom cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Smag den kolde creme til med fintrevet appelsinskal og vend letpisket flødeskum i.
- Smør pandekagerne med appelsincremen og rul sammen. '
- Smelt sukker på en pande til karamel, tilsæt saft af appelsinen og kog til en tyk sirup. Læg de fyldte pandekager på panden. '
- Varm cognacen forsigtigt i en gryde – hæld den over pandekagerne, og sæt straks ild til, så den brænder. Drys med hakkede mandler.