Frugtsalat med variationer

Frugtsalat med variationer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet / 4 personer
  • 4 mellemstore appelsiner
  • 2 bananer
  • 3-4 æbler (f.eks. coxorange eller et andet godt dansk spiseæble)
  • 1 lille klase blå og grønne vindruer
  • 1 lille frisk ananas eller 1 stor dåse henkogte ananasringe
  • 50 g hasselnøddekerner, grofthakkede
  • 150 g chokolade, groftreven
  • Flødeskumsdressing:
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 2 spsk flormelis kornene fra 1/2 stang vanilje
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • Sukkerlage:
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • saft og reven skal af 1
  • appelsin og/eller 2-3 spsk
  • sherry eller appelsinlikør
  • Cremefraiche-råcreme:
  • 2 æggeblommer, pasteuriserede
  • 2 spsk sukker
  • kornene fra 1/2 stang vanilje
  • 2 dl cremefraiche 18%

  1. Del druerne i halve og tage kernerne ud. Skær resten af frugten i små terninger.
  2. Vend frugten i en af de tre dressinger herunder.
  3. Kom til sidst hakkede nøddekerner og groftreven chokolade på.
  4. Flødeskumsdressing: Rør cremefraiche, flormelis og vaniljekornene sammen. Pisk fløden til skum og vend den i.
  5. Sukkerlage: Kog vand og sukker sammen i 20 min. Lad det svale og rør reven appelsinskal og -saft i.
  6. Cremefraiche-råcreme: Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk vanillekorn i. Vend cremefraichen i.