Frugtsalat med variationer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Ikke fryse-egnet / 4 personer
- 4 mellemstore appelsiner
- 2 bananer
- 3-4 æbler (f.eks. coxorange eller et andet godt dansk spiseæble)
- 1 lille klase blå og grønne vindruer
- 1 lille frisk ananas eller 1 stor dåse henkogte ananasringe
- 50 g hasselnøddekerner, grofthakkede
- 150 g chokolade, groftreven
- Flødeskumsdressing:
- 1 dl cremefraiche 18%
- 2 spsk flormelis kornene fra 1/2 stang vanilje
- 1 1/2 dl piskefløde
- Sukkerlage:
- 2 dl vand
- 1 dl sukker
- saft og reven skal af 1
- appelsin og/eller 2-3 spsk
- sherry eller appelsinlikør
- Cremefraiche-råcreme:
- 2 æggeblommer, pasteuriserede
- 2 spsk sukker
- kornene fra 1/2 stang vanilje
- 2 dl cremefraiche 18%
- Del druerne i halve og tage kernerne ud. Skær resten af frugten i små terninger.
- Vend frugten i en af de tre dressinger herunder.
- Kom til sidst hakkede nøddekerner og groftreven chokolade på.
- Flødeskumsdressing: Rør cremefraiche, flormelis og vaniljekornene sammen. Pisk fløden til skum og vend den i.
- Sukkerlage: Kog vand og sukker sammen i 20 min. Lad det svale og rør reven appelsinskal og -saft i.
- Cremefraiche-råcreme: Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk vanillekorn i. Vend cremefraichen i.