-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Granmarineret kylling med ovnbagte kartofler og tyttebær
Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Trækketid: 6-8 timer
- Stegetid: 35 min.
- 1 stor kylling (1500 g)
- 1 spsk. friske grannåle (se tips)
- (eller 1 tsk. gransalt − se opskrift)
- 1 appelsin (øko)
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt (udelades ved brug af gransalt)
- friskkværnet peber
- Tyttebær:
- 250 g friske tyttebær (eller frosne)
- 75 g sukker
- Kartofler:
- 1 kg kartofler (mellemstore)
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Grøntsager:
- 500 g rosenkål, grønne bønner, broccoli eller spinat
- Del kyllingen i 2 bryster og 2 lår, og del dem i halve, så der bliver 8 stykker i alt.
- Hak grannålene meget fint med en kniv, og bland dem med fintrevet appelsinskal, finthakket hvidløg, olie, salt og peber.
- Vend kyllingestykkerne grundigt med blandingen i et fad eller i en stor frysepose, og læg dem i køleskabet i 6-8 timer.
- Skyl og tør tyttebærrene, og vend dem grundigt med sukker i en skål. Lad dem trække ved stuetemperatur i 1-3 timer, og vend rundt i dem et par gange undervejs.
- Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i halve eller kvarter. Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.
- Sæt kartofler og kylling i ovnen i 15 min. Vend kartofler og kyllingestykker, og bag dem færdige i ca. 20 min.
- Drys evt. kyllingestykkerne med lidt gransalt, og servér med kartofler, tyttebær og smørdampede grøntsager.