Grønkålssuppe med hamburgerryg og ristede rugbrødspinde
Ingredienser
- Arbejdstid:
- ca. 30 min.
- Kogetid:
- 1 time
- Fryse-egnet
- (4-5 personer)
- ca. 500 g hamburgerryg (kog evt. mere til andre retter eller pålæg)
- 400 g grønkål (bladene uden stok)
- 2 løg (hakkede)
- 2 spsk olivenolie
- 4 gulerødder (tern)
- 8 dl hønse- eller grønsagsbouillon (evt. vand)
- salt og friskkværnet peber
- lidt muskatnød (fintrevet)
- 250 g groft rugbrød
- (lange pinde)
- Kog hambugerryggen: Kom kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
- Kog ved svag varme i ca. 45 min., eller til centrumtemperaturen målt med stegetermometer er 60 grader.
- Sluk og lad kødet hvile i kogelagen i 20 min.
- Skær kødet i tern til suppefyld.
- Kog grønkålsbladene i letsaltet vand i ca. 3 min. Kogningen springes over, hvis man bruger frossen grønkål.
- Lad bladene dryppe af og hak dem fint.
- Steg løgene klare i en gryde med olivenolie. Tilsæt gulerod, grønkål og bouillon eller vand og kog i ca. 5 min.
- Tilsæt tern af hambugerryg.
- Smag suppen til med salt, peber og muskatnød. Servér suppen