Grydebagt gulerodsbrød

Grydebagt gulerodsbrød

Hvis du bager dit brød i en gryde,bliver det saftigt og lækkert meden sprød skorpe. Har du ikke envelegnet gryde, kan du bage brødetpå traditionel vis på bagepapir.I så fald skal det bages ved 225 gr. ica. 40 min.

1 stk.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 100 g revne gulerødder
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 2 dl durumhvedemel
  • 2 dl fuldkornsspeltmel
  • ca. 450 g hvedemel

  1. Rør alle ingredienser til dejengodt sammen, har du en køkkenmaskine,så brug den. Dejen mågerne røres i 10 min., det giver engod konsistens. Lad dejen hævetildækket ved stuetemperatur ca.8-10 timer eller natten over.
  2. Stil en god solid gryde, hvorhåndtag og låg kan tåle høj varme,f.eks. en Le Creuset-gryde, i ovnen,og varm ovn og gryde op til 250 gr.på midterste ovnribbe. Hæld dejenud på et stykke bagepapir i en storklump på midten af papiret. Dumpforsigtigt dejen med bagepapir nedi gryden, uden at du brænder dig.
  3. Læg låg på gryden, og bag brødet30 min. Tag låget forsigtigt af,og bag brødet yderligere 15 min.ved 230 gr.