
Gulerodsmuffins med chokofrosting
Lige nu er gulerødderne allerbedst, nyd dem til både og frokost og aftensmad – og som her, når du skal forkæle dig selv med lidt sødt til kaffen.
16 stk.
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 175 g rørsukker el. alm. sukker
- 2 æg
- 350 g hvedemel
- 1½ tsk. natron
- 1½ tsk. vaniljeekstrakt el. vaniljesukker
- 175 g revne gulerødder
- 75 g hakkede pekannødder el. valnødder
- 1½ dl skyr
- 1 dl abrikos el. appelsinmarmelade
- Hvid chokofrosting:
- 150 g hvid chokolade
- 200 g blødt smør
- ½ dl piskefløde
- 300 g flormelis
- ½ tsk. vaniljeekstrakt el. vaniljesukker
- Pynt:
- hindbær
- melonbåde
- citronmelisse
- Pisk smør og sukker cremet.Pisk æggene i. Tilsæthvedemel, natron, vanilje,gulerødder og nødder, og rørdet sammen. Rør skyr ogmarmelade i, og bland dethele godt sammen. Fordeldejen i 16 kraftige papirmuffinforme.
- Bag kagerne ved 175 gr. påmidterste ovnribbe ca. 25-30min. Afkøl kagerne.
- Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn. Kom den i enstørre skål, og tilsæt smørog fløde. Pisk det sammenmed en håndmikser. Komflormelis og vaniljeekstrakt i.Pisk igen. Kom frostingen påkagerne.