Gulerodsmuffins med chokofrosting

Gulerodsmuffins med chokofrosting

Lige nu er gulerødderne allerbedst, nyd dem til både og frokost og aftensmad – og som her, når du skal forkæle dig selv med lidt sødt til kaffen.

16 stk.

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 175 g rørsukker el. alm. sukker
  • 2 æg
  • 350 g hvedemel
  • 1½ tsk. natron
  • 1½ tsk. vaniljeekstrakt el. vaniljesukker
  • 175 g revne gulerødder
  • 75 g hakkede pekannødder el. valnødder
  • 1½ dl skyr
  • 1 dl abrikos el. appelsinmarmelade
  • Hvid chokofrosting:
  • 150 g hvid chokolade
  • 200 g blødt smør
  • ½ dl piskefløde
  • 300 g flormelis
  • ½ tsk. vaniljeekstrakt el. vaniljesukker
  • Pynt:
  • hindbær
  • melonbåde
  • citronmelisse

  1. Pisk smør og sukker cremet.Pisk æggene i. Tilsæthvedemel, natron, vanilje,gulerødder og nødder, og rørdet sammen. Rør skyr ogmarmelade i, og bland dethele godt sammen. Fordeldejen i 16 kraftige papirmuffinforme.
  2. Bag kagerne ved 175 gr. påmidterste ovnribbe ca. 25-30min. Afkøl kagerne.
  3. Hak og smelt den hvidechokolade over vandbad elleri mikroovn. Kom den i enstørre skål, og tilsæt smørog fløde. Pisk det sammenmed en håndmikser. Komflormelis og vaniljeekstrakt i.Pisk igen. Kom frostingen påkagerne.