-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Hjemmelavet nutella
Hjemmelavet chokoladesmør slår den købte nutella med flere længder.
Som barn drønede vi ofte over den tyske grænse med Brenderup-trailen bagpå. Her handlede vi ind som gale i de tyske grænsebutikker af især dåsesodavand, slik og chokolade. Og hver gang røg der mindst ét glas nutella på et halvt kg ned i indkøbsvognen, for det var meget billigere end hos vores lokale købmand.
Som voksen holder jeg stadig uendeligt meget af nutella på morgenkrydderen – især efter at jeg er begyndt at lave det selv med en super god mørk chokolade. Og det er ligefrem chokerende enkelt at fremtrylle et glas, der slår de tyske med flere mængder, så der er næsten ingen undskyldning.
Jeg propper nogle gange ekstra nødder i og undlader at blende dem alle sammen helt fint, for det er blot ekstra lækkert både at kunne se og smage, hvad man putter i munden.
1 stort glas
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 10 min.
100 g hasselnødder
2 dl piskefløde
25 g smør
½ stang vanilje
200 g mørk chokolade
1. Kom hasselnødderne i en bradepande, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min., til de dufter og bliver gyldne.
2. Nulr hinderne af med et rent viskestykke.
3. Kom nødderne i en blender og hak dem (fint eller groft efter smag).
4. Varm fløden op til kogepunktet.
5. Hak chokoladen, og kom den i en skål sammen med smør og kornene fra vaniljestangen. Hæld den varme fløde over, og rør, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Vend hasselnødderne i til sidst, og hæld nutellaen i et glas med tætsluttende låg. Sæt det på køl, og lad det stivne. Nutellaen kan holde sig i 1 uges tid – hvis den får lov.
Tip: Foretrækker du nutellaen lidt mere mild i smagen, kan du erstatte 50 g af den mørke chokolade med lys chokolade.
Prøv også min opskrift på koldhævede speltboller TRYK HER