Inges gode kage med bær
Oprindelig en blåbærkage, men den kan følge med hele frugtsæsonen og bliver også fin med fryserbær. Kagen kan tilmed fryses, den ret store portion er her delt i to.
2 stk.
Ingredienser
- 200 g smør plus lidt til formene
- 200 g sukker
- 3 æg
- 150 g mel
- 5 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. kartoffelmel
- 400 g optøede bær (jordbær skal deles)
- Rør smør og sukker grundigt, og pisk æggene i blandingen et ad gangen. Bland alle de tørre ingredienser (bortset fra bærrene), og rør det hele sammen. Vend bærrene i dejen.
- Fyld den i to smurte springforme (20 cm), der er beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne ved 175 gr. i knap 1 time. Mærk, om de er gennembagt, inden de tages ud af ovnen. Lad dem stå ca. 10 min., inden formen løsnes, og kagerne køles helt af.