Bagte auberginer

Italien: Bagte aubergineruller

Den italienske tradition for at vikle tyndtskåret kød omkring grøntsager, frugt eller ost – til det, der gerne kaldes involtini – behøver ikke at være forbeholdt kødspisere. Det fungerer nemlig lige så glimrende med tyndtskårne auberginer eller courgetter.

4

Ingredienser

  • Tomatsauce:
  • 1 spsk koldpresset oliven- eller kokosolie, eller ghee
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 2 dåser flåede tomater (a 400 g)
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • Auberginer:
  • 2 store auberginer
  • 2 spsk koldpresset olivenolie
  • 1⁄2 tsk groft havsalt
  • Hirse- & basilikumfyld:
  • 200 g ukogt hirse eller quinoa
  • 4 1⁄2 dl vand
  • en håndfuld basilikumblade, finthakkede, plus ekstra til pynt
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 4 spsk revet pecorino eller parmesan, plus ekstra til drys
  • 30 g pinjekerner, grofthakkede, plus ekstra til drys
  • 20 oliven, udstenede og grofthakkede
  • 2 spsk kapers, afdryppede og knuste
  • saft af 1 citron
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 2 æg
  • Tilbehør:
  • Grøn salat

Sådan gør du:

  1. Lav først tomatsauce.: Varm olien op i en gryde, tilsæt de knuste hvidløgsfed, og sauter dem et kort øjeblik. Hæld derpå de flåede tomater over, krydr med salt og peber, bring saucen i kog, og lad den simre i 20-30 minutter, til den er tyknet.
  2. Forvarm ovnen til 200°. Skær auberginerne i tynde skiver på langs. Læg dem på en grillrist over en bradepande, og pensl dem let med olie på begge sider. Drys dem med salt, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er bløde og brune i kanten. Hold godt øje med dem undervejs, for de branker nemt, hvilket gør dem svære at rulle sammen. Tag dem ud af ovnen, og lad den være tændt. Kom i mellemtiden hirsen i en si og skyl den med kogende vand. Lad den dryppe godt af, hæld den i en gryde, og tilsæt den afmålte mængde vand. Bring vandet i kog, skru ned for varmen, og lad hirsen simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen, og lad hirsen trække under låg i yderligere 10 minutter. Hæld den kogte hirse i en stor røreskål. Tilsæt alle ingredienser til fyldet på nær æggene, og rør grundigt rundt. Tilføj derpå æggene, og rør igen.
  3. Læg de grillede auberginer foran dig, en ad gangen, med den bredeste ende imod dig selv. Læg et par skefulde af fyldet på auberginen, og rul den sammen fra den brede imod den smalle ende. Læg rullerne i rækker med sammenføjningerne nedad i et dybt fad. Hæld tomatsaucen over, og bag dem i 15-20 minutter. Tag dem derpå ud af ovnen, og drys med resten af osten, pinjekernerne og den friske basilikum. Server auberginerullerne sammen med en grøn salat.
  4. Tip! Hirsen kan erstattes med ris eller quinoa – sørg bare for at bruge masser af friske krydderurter, oliven, kapers, pinjekerner og pecorino.
  5. Opskriften er fra kogebogen Green Kitchen Travels