Julekage med appelsin
(1 stor kage – ca. 16 stk)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 2 timer
- Bagetid: 30 min.
- Fryse-egnet
- 100 g smør
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 150 g durummel
- ca. 350 g hvedemel
- 100 g rosiner
- 100 g syltet appelsinskal
- Pensling: 1 æg
- Pynt: 1 usprøjtet appelsin og 200 g flormelis
- Smelt smørret og hælddet i en skål med mælken.Rør gæren ud i denlune væske (37 grader)og tilsæt æg, fintrevetappelsinskal, appelsinsaft,sukker og salt.
- Tilsæt de to slags mel(hold evt. lidt hvedemel tilbage), rosiner og syltetappelsinskal og æltdejen glat og smidig.Lad dejen hæve tildækketca. 1 time.
- Vend dejen ud på etmeldrysset bord og æltden let igennem. Delden i 3 stykker og trildem til 60 cm lange pølser.Flet dem sammenog sno dem løst ned i ensmurt springform (24-26 cm). Lad dejen hævetildækket 1 time.
- Varm ovnen op til 225grader. Pensl overfladenmed sammenpisketæg og bag kagen midti ovnen ca. 30 min. Åbnformen og sæt kagen tilafkøling på en bagerist.Pynt kagen med glasurrørt af fintrevet appelsinskal,appelsinsaft ogsigtet flormelis.