kalv

Kalvesteak med det hele

En god steak og rødder med masser af bid.

4

Ingredienser

  • 4 kalveschnitzler a 125 g
  • salt, peber
  • 1 spsk olivenolie
  • BALSAMICOBAGTE GULERØDDER:
  • 1 kg små gulerødder
  • 1 hakket økologisk citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk balsamico, f.eks. granatæble- eller figenbalsamico
  • masser af frisk timian

Sådan gør du:

  1. Vend gulerødderne med citronstykker, olie, balsamico, timiankviste samt salt og peber. Bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem ved 200- 225°, til de er møre, men stadig har bid. Vend rødderne og dryp evt. med yderligere balsamico undervejs.
  2. Drys salt og peber på kødet og steg det i 3 til 4 minutter på hver side og server det med de bagte gulerødder.
  3. Energi pr. person: 300 kcal, fedt 30%, protein 41%, kulhydrat 29%