Klar oksekødssuppe med urter og kogt oksebryst
Her er mad til mange dage - oksekødssuppen her rækker snildt til 8 personer, eller som mad til hele familien to dage i træk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Kogetid: ca. 2 timer
- Kødet kan opbevares i suppen i køleskab i 3-4 døgn eller fryses.
- (ca. 8 personer eller mad til flere dage)
- 1½ kg oksespidsbryst
- 2 tsk groft salt pr. liter vand
- Suppeurter:
- 2 løg (halve)
- 1 porre (renset)
- ½ knoldselleri (eller 2 pastinakker, rensede)
- 2 gulerødder (skrællede)
- 2 laurbærblade
- 1 tsk peberkorn
- 2-3 kviste timian
- Suppefyld (4 portioner):
- 2-3 gulerødder (små tern)
- 2 porrer (tynde ringe)
- Tilbehør: hvedebrød
- Kogt oksebryst: Læg kødet i en gryde og dæk med vand tilsat salt.
- Bring vandet langsomt i kog og fjern skum fra overfladen med en stor ske.
- Skær grønsagerne i stykker og kom dem i gryden sammen med krydderierne.
- Lad kødet småkoge i ca. 2 timer under låg, til det er mørt.
- Tag kødet op og si suppeurter og krydderier fra.
- Klar suppe med urter: Kog evt. noget af suppen ind, så den får mere smag.
- Kog gulerodstern og porreringe ca. 5 min. i suppen og nyd suppen rygende varm med brød til.