meatballs med salat

Krydrede kødboller

Supersund opskrift på meatballs serveret med grov salat

4

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 udkernet, finthakket rød chili
  • ¾ dl reven brødkrumme eller grov rasp
  • 1 æg
  • 1 dl hakkede basilikumblade
  • 2 spsk ristede, hakkede pinjekerner
  • 50 g hakkede, soltørrede eller ovnbagte tomater
  • salt, peber
  • olie til stegning
  • GULERODSSALAT:
  • 300-350 g hakkede eller strimlede
  • gulerødder, gerne flere forskellige farver
  • 2-3 fintsnittede forårsløg
  • 1 god håndfuld rucola eller feldsalat
  • DRESSING:
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk lys balsamico
  • 300 g groft brød

Sådan gør du:

  1. Rør kyllingekødet med alle de nævnte ingredienser, eller kør det hele i en foodprocessor til en fast fars. Del og form farsen til 12 valnøddestore kugler, og steg dem gyldne og sprøde i lidt olie. Hak eller snit gulerødderne, vend dem med forårsløg, rucola og den sammenpiskede dressing. Smag til med salt og peber.
  2. Energi pr. person: 530 kcal, fedt 28%, protein 30%, kulhydrat 42%