Kylling i krydret tomatsovs

Kylling i krydret tomatsovs

Saftig kylling i kraftig sovs med masser af smag.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 50 min.
  • 1 kylling (1400 g)
  • 50 g smør
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. koriander
  • 1 spsk. mild paprika
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 2 laurbærblade
  • 1 stang kanel (eller 1 tsk. tørret kanel)
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 dl lyse rosiner
  • 1 tsk. sukker
  • ½ spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • Tilbehør: ris og evt. salat

  1. Fjern skindet på kyllingen, og partér den i 6 stykker.
  2. Steg kødet i bunden af en gryde i smør.
  3. Hak løg, hvidløg og ingefær fint, og kom det i gryden sammen med kardemomme, koriander, paprika og flåede tomater. Tilsæt laurbærblade og kanelstang. Læg låg på gryden, og lad det koge i ca. 45 min. over svag varme.
  4. Hæld fløde i, og tilsæt rosiner. Lad retten koge i et par min. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
  5. Servér kyllingegryden med ris og evt. en frisk salat.