Kylling med tomater og oliven

Kylling med tomater og oliven

Med få ingredienser ogganske lidt forarbejde kandu sætte denne virkeligtvelsmagende og økonomiskoverkommelige ret påbordet.

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 35 min.
  • Ingredienser:
  • ½ kg solmodne tomater
  • 1-2 rødløg
  • 50 g sorte oliven
  • 4 kyllingeoverlår (eller 2 hele kyllingelår)
  • 6-8 fed hvidløg
  • frisk rosmarin (eller timian)
  • 1 dl hvidvin (eller rosé/rødvin)
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • brød, kogte kartofler, ris eller pasta

  1. Vask tomaterne, ogskær dem i halve. Pilrødløgene, og skær demi både. Skær olivenene i halve, og fjern stenene.
  2. Krydr kyllingelårenemed salt og peber, og lægdem med skindsiden opadi en bradepande eller etovnfast fad. Fordél tomater,rødløgsbåde og olivenmellem lårene sammenmed de upillede hvidløgsfed.Stik friske krydderurterned imellem, og tilsætvin. Stænk med olie, ogsæt fadet i ovnen ved 200grader i ca. 35 min.
  3. Tjek med en kødnåleller et stegetermometer,om kyllingen er gennemstegt,og tag kyllingestykkerneover på et fad.Servér kyllingen direktefra ovnen med det valgtetilbehør.