Kylling stegt med blommer

Kylling stegt med blommer

Jeg foretrækker skind påkyllingen. Hvis du ikkekan skaffe kyllingebrystermed skind, kan du købeen hel kylling og skæreden ud i bryster og lår.Gem lårene til næste dag– eller frys dem.

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: 30 min.
  • Ingredienser:
  • 2 kyllingebryster (med skind)
  • 1 spsk. frisk timian
  • salt og peber
  • 1 rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 250 g blommer
  • 15 g smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. blommevineddike (eller balsamico)
  • 1 spsk. farin (eller sukker)
  • 2 dl hønsebouillon
  • evt. 1-2 tsk. majsstivelse (eller sovsejævner)
  • Tilbehør:
  • kartofler eller ris
  • grønne bønner, spinat eller broccoli

  1. Gnid kyllingebrysternemed hakket timian, saltog peber, og lad demtrække i 10-15 min.
  2. Pil rødløget, og skærdet i tynde både. Pil hvidløgsfeddene,og hak demfint. Vask blommerne, ogskær dem i halve ellerkvarter uden sten.
  3. Brun kyllingebrysternei en dyb pande med smørog olie i et par min. påhver side. Tag dem op, ogsteg rødløg og hvidløg i3-5 min. Tilsæt blommer,steg i 1-2 min. og tilsætvineddike. Kog eddikennæsten væk, vend farin iog tilsæt bouillon. Giv detet opkog, og læg kyllingebrysternei sovsen. Laddem simre i ca. 10 min.under låg.
  4. Anret kyllingen medblommer og tilbehør.Smag sovsen til og jævnevt. med majsstivelseudrørt i lidt koldt vand.