
Kylling stegt med blommer
Jeg foretrækker skind påkyllingen. Hvis du ikkekan skaffe kyllingebrystermed skind, kan du købeen hel kylling og skæreden ud i bryster og lår.Gem lårene til næste dag– eller frys dem.
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege-/kogetid: 30 min.
- Ingredienser:
- 2 kyllingebryster (med skind)
- 1 spsk. frisk timian
- salt og peber
- 1 rødløg
- 1-2 fed hvidløg
- 250 g blommer
- 15 g smør
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. blommevineddike (eller balsamico)
- 1 spsk. farin (eller sukker)
- 2 dl hønsebouillon
- evt. 1-2 tsk. majsstivelse (eller sovsejævner)
- Tilbehør:
- kartofler eller ris
- grønne bønner, spinat eller broccoli
- Gnid kyllingebrysternemed hakket timian, saltog peber, og lad demtrække i 10-15 min.
- Pil rødløget, og skærdet i tynde både. Pil hvidløgsfeddene,og hak demfint. Vask blommerne, ogskær dem i halve ellerkvarter uden sten.
- Brun kyllingebrysternei en dyb pande med smørog olie i et par min. påhver side. Tag dem op, ogsteg rødløg og hvidløg i3-5 min. Tilsæt blommer,steg i 1-2 min. og tilsætvineddike. Kog eddikennæsten væk, vend farin iog tilsæt bouillon. Giv detet opkog, og læg kyllingebrysternei sovsen. Laddem simre i ca. 10 min.under låg.
- Anret kyllingen medblommer og tilbehør.Smag sovsen til og jævnevt. med majsstivelseudrørt i lidt koldt vand.