Lækre berlinerpfankuchen

Lækre berlinerpfankuchen

12 stk.

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 1 dl fløde 9 %
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 æggehvide til pensling
  • Fyld:
  • ca. 1 dl jordbærsyltetøj
  • Desuden:
  • sukker evt. blandet med lidt kanel eller flormelis
  • 1 liter olie egnet til friturestegning

  1. Smelt smørret, og blandfløden i. Når det er fingervarmt,opløses gæren heri. Piskægget i. Kom sukker og hvedemeli. Lad dejen hæve ca.45 min.
  2. Udrul dejen til en firkantca. 20 x 30 cm. Udstik cirklerca. 5 cm i diameter, og penslcirklerne med sammenpisketæggehvide. Læg 1 tsk. fyldpå hveranden cirkel. Læg denanden dejcirkel over, og trykkanterne meget grundigt sammen.
  3. Frituresteg kagerne, til deer gyldne. Tag dem op med enhulske, og lad dem dryppe afpå køkkenrulle. Vend kagerne isukker evt. blandet med kanel,eller drys dem med flormelis.