Luksus burger
Slå dejen op om morgenen, så går det hele nemt og hurtigt.
4 pers.
Ingredienser
- Dej til 8 boller, de 4 til madpakken dagen efter
- 4 dl vand
- 15 g gær
- 1 tsk. salt
- 250 g hvid hvedemel (fintmalet fuldkornshvedemel)
- ca. 250 g hvedemel, gerne italiensk
- pizzamel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 2-3 spsk. sesamfrø
- Desuden:
- 400 g hakket oksekød, maks.
- 10 % fedt
- salt, peber
- 1 spsk. olie til stegning
- 1 avocado
- 1 dl skummetmælksyoghurt
- 2 tsk. citronsaft
- salt, peber
- 4 tomater i skiver
- 1 agurk i skiver
- icebergsalat eller romaine
- 2 røde peberfrugter i skiver
- 8 skrællede gulerødder i stænger
- Tilbehør:
- evt. ketchup, sennep og syltet jalapenochili
- Rør gæren ud i lunkent vand. Rør salt og hvid hvedemel i. Lad det stå 5 min. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen smidig. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 8-10 timer. Tag dejen ud en time før, den skal bages. Lad den stå 40 min., og form så 8 flade boller. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 225 gr. I ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
- Form 4 flade bøffer af kødet. Krydr dem med salt og peber, og steg dem i olie på panden.
- Mos avocadokødet, og rør det med yoghurt. Smag til med citronsaft, salt og peber. Stil boller, bøf, grønsager og avocadomos på bordet, og lad hver især fylde sin egen burger.