Luksus burger

Luksus burger

Slå dejen op om morgenen, så går det hele nemt og hurtigt.

4 pers.

Ingredienser

  • Dej til 8 boller, de 4 til madpakken dagen efter
  • 4 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 250 g hvid hvedemel (fintmalet fuldkornshvedemel)
  • ca. 250 g hvedemel, gerne italiensk
  • pizzamel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 2-3 spsk. sesamfrø
  • Desuden:
  • 400 g hakket oksekød, maks.
  • 10 % fedt
  • salt, peber
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 avocado
  • 1 dl skummetmælksyoghurt
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt, peber
  • 4 tomater i skiver
  • 1 agurk i skiver
  • icebergsalat eller romaine
  • 2 røde peberfrugter i skiver
  • 8 skrællede gulerødder i stænger
  • Tilbehør:
  • evt. ketchup, sennep og syltet jalapenochili

  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Rør salt og hvid hvedemel i. Lad det stå 5 min. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen smidig. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 8-10 timer. Tag dejen ud en time før, den skal bages. Lad den stå 40 min., og form så 8 flade boller. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 225 gr. I ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
  2. Form 4 flade bøffer af kødet. Krydr dem med salt og peber, og steg dem i olie på panden.
  3. Mos avocadokødet, og rør det med yoghurt. Smag til med citronsaft, salt og peber. Stil boller, bøf, grønsager og avocadomos på bordet, og lad hver især fylde sin egen burger.