Lun jordbærsalat med små marcipankager

Lun jordbærsalat med små marcipankager

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bage-/grilltid: ca. 20 min. + ca. 20 min. på eftervarmen på grillen.
  • Kagerne er fryseegnede
  • Små marcipankager (ca. 8 muffins eller 12 små stk.):
  • 100 g ren rå marcipan
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 30 g kartoffelmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ dl appelsinjuice
  • 12 hele mandler
  • Lun jordbærsalat:
  • 750 g jordbær
  • 6-8 stilke frisk mynte (eller evt. fintrevet skal af en økologisk appelsin)
  • 4 spsk. dansk honning

  1. Marcipankager:
  2. Pisk æg og sukker tyktog skummende i ca. 10min. med en håndmikser.Vend groftrevet marcipanog klatter af blødt smøri. Pisk dejen, til den erensartet.
  3. Sigt en blanding af mel,kartoffelmel og bagepulveri dejen skiftevismed appelsinjuice, ogvend forsigtigt med endejskraber til ensartetkonsistens.
  4. Kom dejen i en sprøjtepose,og fyld 12 småmuffin- eller silikoneforme¾ op med dej. Sæten smuttet mandel i hverkage.
  5. Bag kagerne i ca. 20min. ved 175 grader.Stik i en af kagerne medet træspid – er der rådej på, skal kagernebage videre. Afkøl på enbagerist.
  6. Skær jordbærrene iskiver, læg dem og myntebladepå 2 x 2 stykkersølvpapir, og hæld lidthonning ved. Luk sølvpapirpakkerne,og læg dempå grillristen ved eftervarmen.Lad jordbærreneblive lune, og nyd demmed marcipankagerne.