
Madpandekager med hummus
4 personer
Ingredienser
- Madpandekager med hummus
- 2½ dl hvedemel
- 2 dl fuldkornshvedemel
- ¼ tsk. salt
- 6 dl kærnemælk
- 4 æg
- olie til bagning
- Hummus:
- 1 ds. afdryppede kikærter
- 2 spsk. tahin eller 2-3 spsk. sesamfrø
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 4 spsk. vand
- evt. 1 lille fed presset hvidløg
- salt, peber
- Desuden:
- 1 peberfrugt i tern
- 5 snittede forårsløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. garam masala eller karry
- salt, peber
- 100 g fetaost
- 4 spsk. sorte oliven uden sten
- 100 g spæd salat
- Pynt:
- Granatæblekerner
- Madpandekager:Rør hvedemel, fuldkornshvedemel,salt og kærnemælk sammentil en jævn blanding. Rør æggene i.Lad dejen hvile 30 min.Bag 8 pandekager på en slip letpandei lidt olie.
- Afdryp kikærterne i en sigte.Kom alle ingredienserne tilhummussen i en blender ellerfoodprocessor, og mix det sammen.Smag til med salt og peber.
- Varm olien op på en pande.Svits løg og peberfrugt, til de erlidt gyldne. Kom garam masalapå, og steg kort. Krydr med saltog peber.
- Fyld pandekagerne med hummus,grøntsager, smuldret feta,oliven og snittet salat.