Minifrikadeller med akurk og spidskålssalat
(ca. 20 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stegetid: ca. 15 min.
- Frikadellerne er fryseegnede
- Minifrikadeller krydret med løvstikke:
- 250 g hakket kalv- og svinekød
- 1 tsk groft salt
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- ca. 1½ dl mælk
- 1 tsk frisk løvstikke (hakket)
- friskkværnet peber
- smør og olie til stegning
- Tilbehør:
- 200 g spidskål eller kinakål (tyndtsnittet)
- 2 tsk jomfruolivenolie
- 1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
- salt og friskkværnet peber
- 1 agurk (20 tykke skiver)
- Pynt:
- løvstikke
- 20 små tandstikkere
- Rør kødet sejt med salt.
- Rør æg, mel og mælk i, og rør farsen smidig.
- Tilsæt hakket løvstikke og peber.
- Varm en pande med smør og olie.
- Form ca. 20 små frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
- Snit kålen og bland den sammen med olie og citronsaft eller eddike og krydr med salt og peber.
- Kom en skefuld kålsalat med løvstikke på en tyk skive agurk.
- Sæt en lille frikadelle på en tandstikker, og sæt den i agurkeskiven.