indisk suppe

Mulligatawny

Mættende suppe af indisk oprindelse serveret med skønne krydderier

4

Ingredienser

  • 400 g kogt eller stegt kyllingekød
  • 2 tsk majs- eller vindruekerneolie
  • 1 hakket løg
  • 3 fed finthakkede hvidløg
  • 1 spsk reven ingefær
  • 2 udkernede, finthakkede røde chilier
  • 1-2 tsk karry, evt. karrypasta
  • en halv tsk groft stødt koriander
  • en halv tsk groft stødt kommen
  • ½-1 tsk gurkemeje
  • 2 mellemstore gulerødder i små tern
  • 1 mellemstor persillerod i strimler
  • 100 g små, røde linser
  • ca. 1,2 liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • salt, friskkværnet peber
  • TOPPING:
  • 1 udkernet, syrligt æble i små tern eller lange strimler
  • kerner af 1 granatæble
  • frisk mynte
  • 1 pakke fuldkornsnaan

Sådan gør du:

  1. Pluk kyllingekødet i mundrette stykker. Varm olien, og sauter løg, hvidløg, ingefær, chili og krydderier heri under omrøring i 3-4 minutter. Tilsæt gulerødder og persillerod, og sauter yderligere et par minutter, før linserne blandes ved. Hæld bouillon i gryden, og lad det hele snurre under låg i en god halv times tid. Bland kyllingekødet i suppen, varm den kort, spæd evt. med yderligere bouillon til den ønskede konsistens, og smag til med salt og peber. Top med æble, granatæblekerner samt frisk mynte.
  2. Energi pr. person: 520 kcal, fedt 24%, protein 30%, kulhydrat 46%