Ølgryde med kalvekød

Ølgryde med kalvekød

4-6 personer

Ingredienser

  • 600-700 g kalvebov eller tykkam i tern a ca. 3x3 cm
  • 3 spsk. hvedemel
  • salt, peber
  • 25 g smør
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 250 g champignon
  • 3 dl julebryg
  • 2 dl vand
  • 3 spsk. tomatkoncentrat
  • salt, peber
  • 1 dl hakket persille
  • 4 kviste timian
  • 1-2 laurbærblade
  • Tilbehør:
  • Kartoffelmos
  • Blandet salat f.eks. med rødkål, dampede grønne bønner og appelsin

  1. Vend kødet i hvedemel medsalt og peber. Smelt smørret,til det bliver gyldent oger bruset af i en stegegryde,og brun kødet. Skær gulerødderog porrer i skiver. Renschampignonerne, og skærdem i kvarter. Kom grønsagernei gryden, og svits demmed et par min. Kom øl, vand,tomatkoncentrat, salt, peber,persille, timian og laurbærbladi gryden.
  2. Bring gryden i kog. Ladretten småkoge ca. 1 time, tilkødet er mørt. Smag til medsalt og peber.