Opskrift: Sukkerfri lagkage med creme og rabarberyoghurt

Opskrift: Sukkerfri lagkage med creme og rabarberyoghurt

Lækker opskrift på hjemmelavet, sukkerfri lagkage med creme og rabarberyoghurt.

Denne opskrift på sukkerfri lagkage er udviklet af Vægtkonsulenterne. Find flere sukkerfri desserter fra Vægtkonsulenterne her. Opskriften kan bruges af diabetikere.

4 portioner

Lagkagebunde

4 stk æggeblomme

140 g hvedemel

4 tsk bagepulver

citronskal, øko

60 g fedtstof

200 g sukrin

4 stk æggehvide

Creme

4 stk æg

8 spsk sukrin

20 g majsstivelse, maizenamel

vaniljekorn

4 dl minimælk

Rabarberyoghurt

200 g drænet yoghurt 7%

120 g rabarbermarmelade, ikke tilsat sukker

Sådan gør du

Pisk fedtstof, 1 æggeblomme  og sukrin sammen. Vend hvedemel, bagepulver og reven citronskal i. Pisk 1 æggehvide helt stiv og vend den i dejen. Kom dejen i en lille springform med bagepapir i bunden. Bag den i en 180° varm ovn i cirka 30 minutter, til kagen er gylden og føles fast. Køl kagen af på en rist. Flæk kagen til 2 lagkagebunde.

Pisk 1 æg og lidt sødemiddel sammen med maizenamel og vaniljekorn. Varm mælken i en lille gryde og pisk den i æggemassen. Kom det hele tilbage i gryden og varm op under piskning, uden at det koger. Tag gryden af varmen og afkøl cremen. Kom cremen imellem lagkagebundene.

Rør yoghurten op med rabarbermarmelade, smør det oven på kagen og pynt med lidt citronmelisse.

TIP

 Kagebundene kan fryses, hvis du ønsker at lave flere ad gangen. Cremen kan gemmes i køleskab i et par dage og bruges til andre desserter.