Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Appelsin-chokoladecookies
Foto: Thomas Hergaard

Appelsin-chokoladecookies - opskrift fra Hjemmet

Appelsin-chokoladecookies

Print

Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
12 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 40 stk.)
125 g smør
75 g sukker
75 g farin
1 æg
1 tsk vaniljesukker
1 spsk appelsinskal
1 spsk orangelikør (kan udelades)
100 g mel
1 spsk kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt muskat
1 knsp salt
100 g mørk chokolade
100 g havregryn

  1. Pisk smør, sukker og farin cremet og pisk æg, vanilje, fintrevet appelsinskal og orangelikør i.
  2. Bland mel, kakao, bagepulver og krydderier sammen og rør det i dejen. Tilsæt grofthakket chokolade og havregryn.
  3. Tril dejen til kugler på størrelse med en valnød og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
  4. Bag kagerne ved 180 grader i 10-12 min.
  5. Flyt dem over på en rist og lad dem afkøle. Opbevar i en kagedåse.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Julebag, Appelsin og Cookies