Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Brændende kærlighed med masser af grøntsager
Foto: Anders Schønnemann Brandvarm kærlighed - brændende kærlighed med masser af rodfrugter og chili!

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed med masser af grøntsager

Klassiker på den seje måde. Med masser af sprøde rødbeder, lidt sprød bacon, og en bunke bløde rødder. Det hele varmet godt op af den spicy harissa.

Brændende kærlighed til 4 personer
Print

Det skal du bruge til at lave brændende kærlighed med ekstra meget grønt:

600 g knoldselleri
1 kg pastinak
1 kg bagekartofler
2-3 spsk smør
3-4 spsk olivenolie
salt
3 rødbeder, gerne også stribede
2-3 håndfulde rucola
lidt balsamicoeddike
150 g bacon, i tern
2 tsk harissa
2-3 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft

Sådan laver du brændende kærlighed med ekstra meget grønt:

  1. Skræl rødderne, og skær dem i meget store klodser. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre.
  2. Dræn vandet fra dem, og kom dem tilbage i gryden. Lad dem dampe tørre under låg. Mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser. Pisk smør, olivenolie og salt i.
  3. Skræl imens rødbederne, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom dem i isvand, og sæt dem i køleskab til servering. Dryp dem godt af, og vend dem med rucola og eddike lige inden servering.
  4. Rist baconen sprød på en varm pande. Dryp den af.
  5. Rør harissa med olivenolie og citronsaft, og anret mosen med bacon, beder og harissa, og server straks.

PRØV OGSÅ: Stegte nudler med kål og svampe

TIP

Harissa er en tyk chilisauce med blandt andet hvidløg og kommen, der fås i velassorterede supermarkeder og hos grønthandlere i glas eller på dåse.
Se, hvad vi ellers skriver om: Svin, Dansk mad og Hovedret