„Bunden i vejret“-blommekage
SPONSORERET indhold

„Bunden i vejret“-blommekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn blommekage: Kagen bages med blommer og karamel i bunden og vendes ud på et fad før servering.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
07. aug. 2019 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
(1 kage = 12-16 stykker)

Bund:
200 g sukker
25 g smør
1 kg blommer
Dej:
150 g smør
100 g farin
75 g sukker
3 æg
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kanel
1 økologisk citron (fintrevet skal)
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
Tilbehør:
cremefraiche eller flødeskum

Sådan bager du blommekage

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt smør og hæld det ud over bunden af en smurt form (24-26 cm).
  3. Vask blommerne, halver dem (eller skær dem i kvarter) og fjern stenene. Læg blommerne i karamellen med skærefladen nedad – gerne i to lag.
  4. Pisk smør, farin og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilje, kanel og fintrevet citronskal.

    PRØV OGSÅ: Hjemmelavet blommemarmelade

  5. Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
  6. Hæld dejen over blommerne og sæt kagen i ovnen 50-60 min.
  7. Løsn kagen hele kanten rundt med en kniv og lad den stå i formen et par min., før den vendes ud på et fad.
  8. Nyd blommekagen lun eller afkølet med cremefraiche eller flødeskum til.

Anbefalet til dig