Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
(1 kage = 12-16 stykker)
Bund:
200 g sukker
25 g smør
1 kg blommer
Dej:
150 g smør
100 g farin
75 g sukker
3 æg
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kanel
1 økologisk citron (fintrevet skal)
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
Tilbehør:
cremefraiche eller flødeskum
Sådan bager du blommekage
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt smør og hæld det ud over bunden af en smurt form (24-26 cm).
- Vask blommerne, halver dem (eller skær dem i kvarter) og fjern stenene. Læg blommerne i karamellen med skærefladen nedad – gerne i to lag.
- Pisk smør, farin og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilje, kanel og fintrevet citronskal.
PRØV OGSÅ: Hjemmelavet blommemarmelade - Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
- Hæld dejen over blommerne og sæt kagen i ovnen 50-60 min.
- Løsn kagen hele kanten rundt med en kniv og lad den stå i formen et par min., før den vendes ud på et fad.
- Nyd blommekagen lun eller afkølet med cremefraiche eller flødeskum til.