
Coleslaw med appelsin-vinaigrette
Denne coleslaw er frisk, aromatisk og fyldt med karakter.
Ingredienser
½ hvidkål
1 dl tørrede tranebær
1 appelsin
1 dl valnøddekerner
Appelsin-vinaigrette:
1 appelsin, saft heraf
3 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 knsp kanel
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du coleslaw:
Snit hvidkålen helt fint, eller riv den groft. Brug eventuelt en foodprocessor for at gøre arbejdet nemmere. Hak tranebærrene groft, og vend dem i kålen i en stor skål. Fileter den ene appelsin, kom appelsinfileterne i salaten, og pres den sidste saft fra den hvide hinde over den snittede hvidkål.
Appelsin-vinaigrette:
Lav vinaigretten ved at presse den anden appelsin og ryste saften sammen med alle de andre ingredienser. Hæld vinaigretten over salaten, og lad det hele trække minimum en time i køleskabet. Rist valnøddekernerne kort tid på en tør pande, og drys dem over coleslawen inden servering.
PRØV OGSÅ: Sprød rødbedesalat med ingefær og mandler
PRØV OGSÅ: Luksussalat med varmrøget laks
PRØV OGSÅ: Cous cous med granatæbler og krydderurter