Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Coleslaw på gulerødder og spidskål med vindruer og chili
Foto: Maria Nørregaard Coleslaw på gulerødder og spidskål med vindruer og chili

Coleslaw på gulerødder og spidskål med vindruer og chili

Coleslaw på gulerødder og spidskål med vindruer og chili

En spicy salat, der overrasker smagsløgene med sine forfinede nuancer.

plate 4
printer Print

½ spidskål
2 gulerødder
10 vindruer
1 fed hvidløg
15 g frisk ingefær
1 citron
2 spsk eddike
1 spsk honning
2 dl skyr
1 kvist frisk rosmarin
havsalt
friskkværnet sort peber
¼ vaniljestang, kornene herfra

Sådan laver du coleslaw:

Snit spidskål fint, og riv gulerødderne meget fint. Del vindruerne i halve eller kvarte. Hak hvidløget, og ingefæren meget fint. Kom det hele i en skål, og riv skrællen af en citron udover.

Pres citronsaften over bagefter, og tilsæt eddike, honning og skyr. Pil bladene af 1 kvist rosmarin, og kom dem i. Rør nu coleslawen sammen, og smag til med salt og peber.

Lad den trække mindst 30 minutter, men coleslawen smager allerbedst dagen derpå og holder sig snildt 3–4 dage i køleskabet.

122 kcal pr. portion


PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med et feminint touch

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

Se, hvad vi ellers skriver om: Coleslaw