-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Den bedste pizzadej
Her er en god og nem opskrift på pizzadej, hvor der bruges 40% fuldkornsmel, både for smag og næringsværdi, men ønsker du dejen mindre grov, erstatter du blot lidt af fuldkornsmelet med det fine mel. Denne opskrift giver dej til ca. 5 pizzaer alt efter størrelse og tykkelse.
Ingredienser
- 20 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 4 dl vand
- 200 g fuldkornsmel
- ca 300 - 350 g hvedemel tipo 00
- 2 spsk olivenolie
Sådan laver du pizzadej:
- Rør gær, salt og sukker ud i vandet og tilsæt først fuldkornsmel og dernæst det fine mel. Ælt pizzadejen med olivenolien, indtil den er spændstig og elastisk, og lad den hæve i en skål penslet med olivenolie til den har nået dobbelt størrelse.
- Tiden kan variere fra 1 ½ - 2 ½ time, alt efter hvor koldt den hæver. Del dejen i fem lige store stykker, lad de stykker du ikke bruger ligge under et fugtigt klæde, så overfladen ikke tørrer.
- Den nemmeste måde at få en tynd bund er ved at trykke dejen let ud med håndfladen, hvorefter den lægges over et stykke fugtigt viskestykke på en stor rund skål som står med bunden i vejret, således at man forsigtigt kan trække dejen ned over skålens sider, til den er så tynd som ønsket.
- Bagetiden kan variere alt efter hvor tynd bunde laves, og hvor høj en varmekapacitet ovnen har, men regn med ca. 10-12 min.