Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Forårssuppe med asparges og kylling
Foto: Anders Schønnemann

Forårssuppe med asparges og kylling

Forårssuppe med asparges og kylling

Denne suppe er inspireret af minestrone. Hvis du hellere vil have kogte hvide bønner i suppen i stedet for perlerug, er det også skønt!

4
Print

1 dl perlerug
salt
1, 5 liter grøntsagsbouillon
3-4 kyllingebryster
100 g små perleløg eller skalotteløg
1 bundt asparges, 250 g
salt og peber
1 håndfuld groft revet parmesan
1 potte ærtespirer

Sådan gør du

Kog perlerugen mør i usaltet vand i 15-20 min. Dræn vandet fra den, og salt den. Kog bouillonen op . Skær kyllingen i strimler.

Pil løgene, og halver dem, hvis de ikke er helt små. Damp kylling og løg i bouillonen. De skal have cirka 5-7 minutter.Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kasser dem. Snit aspargesen i grove, skrå skiver. Lad dem dampe med i suppen det sidste ½ minut. Tjek, at kyllingen er gennemtilberedt. Vend perlerug i, og smag til med salt og peber. (husk, at bouillonen er salt).

Server straks suppen toppet med parmesan og ærtespirer.

TIP! Perlerugen mætter godt, så brød er ikke nødvendigt, men smager naturligvis godt til.

PRØV OGSÅ: Blomkåls-salat med citron og basilikum

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe og Kylling