
SPONSORERET indhold
Hjemmebagte grovboller: Frøboller med skyr
Lækre nybagte grovboller med masser af frø - bollerne er bagt med fuldkornsspeltmel, græskarkerner og skyr.
14 grovboller |
Total: 2 timer
Ingredienser
25 g gær
4 dl lunkent vand
1 dl skyr
1½ tsk. salt
2 spsk. olie
200 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
1½ dl hørfrø
1 dl sesamfrø
2 dl græskarkerner
ca. 350 g hvedemel
Pynt:
1 sammenpisket æg og 3-4 spsk. sesamfrø
Sådan bager du frøboller med skyr
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt skyr, salt, olie, speltmel, hørfrø og sesamfrø. Lad det trække 10 min. Tilsæt hvedemelet.
- Ælt dejen, til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time.
PRØV OGSÅ: Klassiske rundstykker - Form 12-15 aflange boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.