Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på grovboller
Foto: Betina Hastoft

Grovboller - frøboller med skyr

Hjemmebagte grovboller: Frøboller med skyr

Lækre nybagte grovboller med masser af frø - bollerne er bagt med fuldkornsspeltmel, græskarkerner og skyr.

2 timer
Print
14 grovboller

25 g gær
4 dl lunkent vand
1 dl skyr
1½ tsk. salt
2 spsk. olie
200 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
1½ dl hørfrø
1 dl sesamfrø
2 dl græskarkerner
ca. 350 g hvedemel
Pynt:
1 sammenpisket æg og 3-4 spsk. sesamfrø

Sådan bager du frøboller med skyr

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt skyr, salt, olie, speltmel, hørfrø og sesamfrø. Lad det trække 10 min. Tilsæt hvedemelet.
  2. Ælt dejen, til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time.

    PRØV OGSÅ: Klassiske rundstykker

  3. Form 12-15 aflange boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø.
  4. Bag bollerne ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Bagning og Bageopskrifter