Opskrift på rundstykker
SPONSORERET indhold

Skønne klassiske rundstykker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre nybagte rundstykker med sprød skorpe og birkes på toppen - du plejer måske at købe dem hos bageren, men du kan faktisk sagtens selv bage dem. Se her, hvordan du selv bager rundstykker

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
15. dec. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
20 stk. rundstykker | Total: 2 timer

Ingredienser

30 g smør
6½ dl lunkent vand 
25 g gær
3 tsk. salt
ca. 1050 g hvedemel
Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
6 spsk. alm. eller blå birkes

Sådan bager du rundstykker

  1. Smelt smørret, og kom det i en skål. Rør lunkent vand i, og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen grundigt sammen, til den er smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 3 timer.
  3. Form 20 boller. Lad bollerne efterhæve 20 min. på bagepapir på en bageplade dækket med et rent klæde. 

    PRØV OGSÅ: Gulerodsboller med græskarkerner

  4. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag rundstykkerne ca. 18 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
  5. Stil evt. en bradepande (ca. 20 x 30 cm) ind på ovnristen nederst i ovnen, og hæld 2 dl kogende vand i – dampen der dannes, gør bollerne sprøde.

    TIP: Du kan også vælge at lade dejen hæve i køleskabet natten over. Tag dejen ud ½-1 time før, den skal formes. 

 

Anbefalet til dig