TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Gulerodsboller med græskarkerner
Foto: Marie Nielsen

Gulerodsboller med græskarkerner - opskrift fra Hendes Verden

Gulerodsboller med græskarkerner

Gulerodsbollerne med græskarkerner er supernemme at lave, og så er de også gode i madpakken.

printer Print
plate 20 stk.

Gulerodsboller med græskarkerner
12 g gær eller 6 g tørgær
50 g gær
1 liter kærnemælk
4 groftrevne gulerødder, ca. ½ liter
3 tsk. groft salt
150 g græskarkerner
150 g hørfrø
1,1 kg grahams- og hvedemel

  1. Lun kærnemælken, og rør gæren ud. Tilsæt de øvrige ingredienser – men hold lidt af melet tilbage. Brug evt. en håndmikser. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast. Lad dejen hæve lunt tildækket ca. en time.
  2. Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir, og lad bollerne efterhæve en time. Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200 gr. i 20-25 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter