Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Grov galette med æble og mandelsmør
Foto: Opskrifter og foto fra Sunde søde sager Grov galettemed æble og mandelsmør

Grov galette med æble og mandelsmør

Grov galette med æble og mandelsmør

Galette er en fransk tærte, som varierer meget i smag og udseende, da den ikke bages i en tærteform. Det giver den et smukt, rustikt look.

plate 4
printer Print

Dej:
100 g fint speltmel
40 g rugmel
2 spsk sukrin gold
4 spsk kokosolie
1 spsk vand
1 nip salt

Fyld:
1 stort æble
3 spsk mandelsmør
1 spsk sukrin gold
1 spsk mandelflager

Sådan laver du en grov galette med æble og mandelsmør

Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen. Stil den på køl i ca. 30 minutter.

Rul dejen ud til en cirkel, Ø 20 cm, på et meldrysset bord, og læg dejen på en bageplade med bage-papir. Skær æblet i tynde skiver, smør bunden med mandelsmør, og fordel æbleskiverne ovenpå. Drys med sukrin og mandelflager. Fold kanterne op, så fyldet bliver dækket en anelse.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden.

TIP
Server tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.


PRØV OGSÅ: Æbletærte med mandler og kanel