Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Gulerodspandekager
Foto: Anders Schønnemann Gulerodspandekager

Gulerodspandekager

Gulerodspandekager

Disse gulerodspandekager er inspirerede af den klassiske gulerodskage. De er søde, krydrede og toppet med syrlig ostetopping, præcis som kagen. Men her er mindre fedt, færre kulhydrater og masser af frø og lækkerier.

Cirka 10 stk.
Print

1 dl mandelmælk
(eller anden mælk)
4 æg (L)
1 dl hørfrø
½ dl chiafrø
1 dl mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
salt
2 dl revet gulerod
1 dl hakkede valnødder
1 dl små rosiner
olie til stegning

Topping:
100 g flødeost
200 g skyr
2 spsk.flydende honning
1 tsk fint revet øko citronskal
hakkede valnødder
evt. ahorn- eller agavesirup

Sådan gør du

Pisk mandelmælk og æg sammen. Tilsæt hørfrø og chiafrø, og lad det trække i 10 minutter. Bland mandelmel, bagepulver, kanel, kardemomme og lidt salt sammen, og rør det i æggemasssen. Vend revet gulerod, valnødder og rosiner i dejen, og steg små, tykke pandekager i lidt olie på en varm pande. De skal have ca. 2 minutter på hver side.

Topping:
Pisk flødeost og skyr sammen med honning og citronskal. Server pandekagerne med skyrtopping, nødder og eventuelt ahornsirup.

PRØV OGSÅ: Ricottakager med valnødde-ahornsirup-smør

PRØV OGSÅ: Blåbærpandekager

PRØV OGSÅ: Amerikanske boghvedepandekager med banan 

Tip

Dejen kan laves dagen i forvejen, så du bare skal stege pandekagerne til dine gæster. Du skal dog lige røre den med ½-1 dl ekstra mandelmælk, for at få den lind igen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pandekager og Gulerodskage