Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Harissa
Foto: Line Thit Klein Harissa

Harissa

Harissa

Harissa en stærk chilipasta, der serveres til stort set alt i Marokko. Den er genial til marinader og til at sætte ekstra smag på supper – eller blot som dip til alverdens retter med kød og grøntsager.

Print

3-4 røde chilier
1-2 tomater (1 stor eller 2 små)
8 tørrede abrikoser
3 spsk tomatpure
2 fed hvidløg
1 spsk knust spidskommen
1 håndfuld frisk marokkansk mynte
lidt salt
4 spsk olivenolie

Sadan laver du harissa

Halver chilien, og fjern kernerne (lad dem blive, hvis du vil have en stærk harissa). Skær tomaten i grove stykker, og blend dem sammen med chili, abrikoser, tomat-pure, hvidløg, spidskommen, mynte, lidt salt og olivenolie. Kom harissaen i en skål eller på glas med låg. Den kan holde sig i køleskabet minimum 3 dage – længere, hvis du undlader at til tilsætte frisk mynte.


TIP
Kom lidt harissa i en tomatsalsa – det giver varme og power til tomaterne. Eller tilsæt nogle teskefulde til din frikadellefars.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chili, Abrikos, Dip og Marokkansk mad