Helstegt frokostkylling
Foto: Anders Schønnemann Lækker helstegt kylling.

Helstegt frokostkylling

Det er virkelig nemt at tilberede lækker kylling, som alle vil elske. Prøv denne helstegte kylling, der er skøn både til frokost og aftensmad.

printer Print
preparation Total: en time
plate 4 personer

1 stor kylling
2 porrer
800 g. persillerødder
1 tsk. olivenolie
Salt
½ citron

Energi pr. person:
494 Kcal
Fedt:
46 %
Protein:
35 %
Kulhydrat:
19 %

Sådan gør du:

  1. Rens kyllingen for blodrester.
  2. Snit porrerne i skiver, skyl dem også efter de er skåret, så du er sikker på at få alt jord væk.
  3. Skræl rødderne, og skær dem i grove stykker.
  4. Vend porrer og rødder med lidt olivenolie og salt, og læg dem i bunden af et ovnfast fad.
  5. Læg dernæst kyllingen på toppen.
  6. Skær citronen i skiver, og læg dem ved kyllingen. Krydr den med salt.
  7. Steg kyllingen i den varme ovn i 50-60 minutter. Vend gerne rundt i grøntsagerne undervejs.
Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Kylling og Frokost