TILMELD DIG AFD’s KVINDELØB SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239,-

Foto: Betina Hastoft Kartoffelpizza der er nem at lave!

Nem kartoffelpizza

Prøv den nemme kartoffelpizza du kan skære i både og servere som snack eller som tilbehør til en suppe.

printer Print
plate 6 personer

10 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
500 g fin durum mel

Fyld:

2½ dl ricotta
2-3 kartofler
1 lille bundt timian
olivenolie
200 g mozzarella

Sådan gør du

Dej:

  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  2. Ælt durum mel i dejen, og ælt til dejen er glat og smidig.
  3. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en time et lunt sted.
  4. Rul dejen tyndt ud i en oval på et melstrøget bord. Beklæd en bageplade med bagepapir. Løft dejen over på bagepladen. Pensl pizzabunden med olivenolie.

Fyld:

  1. Smør bunden med et jævnt lag ricotta. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolineller rivejern.
  2. Tænd ovnen på 250 gr. Fordel kartoffelskiver på bunden. Skyl og hak timian. Drys pizzaen med hakket timian.
  3. Smuldr mozzarella over i et jævnt lag. Dryp med olivenolie.
  4. Kom pizzaen i ovnen, og skru varmen ned til 225 gr. Bag pizzaen på midterste ovnribbe i 20-25 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza og Nem aftensmad