SPONSORERET indhold
Nem opskrift på lækker kartoffelpizza
Prøv den nemme kartoffelpizza du kan skære i både og servere som snack eller som tilbehør til en suppe. Her får du opskriften på en lækker kartoffelpizza, som tilmed er nem at lave.
6 personer |
Total: en time, 45 min |
Arbejdstid: en time, 20 min
Ingredienser
10 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
500 g fin durum mel
Fyld:
2 ½ dl ricotta
2-3 kartofler
1 lille bundt timian
olivenolie
200 g mozzarella
Sådan gør du
Dej:
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
- Ælt durum mel i dejen, og ælt til dejen er glat og smidig.
- Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en time et lunt sted.
- Rul dejen tyndt ud i en oval på et melstrøget bord. Beklæd en bageplade med bagepapir. Løft dejen over på bagepladen. Pensl pizzabunden med olivenolie.
Fyld:
- Smør bunden med et jævnt lag ricotta. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolineller rivejern.
- Tænd ovnen på 250 gr. Fordel kartoffelskiver på bunden. Skyl og hak timian. Drys pizzaen med hakket timian.
- Smuldr mozzarella over i et jævnt lag. Dryp med olivenolie.
- Kom pizzaen i ovnen, og skru varmen ned til 225 gr. Bag pizzaen på midterste ovnribbe i 20-25 min.