Nem kartoffelpizza
Foto: Betina Hastoft Kartoffelpizza der er nem at lave!

Nem opskrift på lækker kartoffelpizza

Prøv den nemme kartoffelpizza du kan skære i både og servere som snack eller som tilbehør til en suppe. Her får du opskriften på en lækker kartoffelpizza, som tilmed er nem at lave.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 25 minutter
cooking Arbejdstid: en time, 20 minutter
totaltime Total: en time, 45 minutter
plate 6 personer

10 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
500 g fin durum mel

Fyld:

2 ½ dl ricotta
2-3 kartofler
1 lille bundt timian
olivenolie
200 g mozzarella

Sådan gør du

Dej:

  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  2. Ælt durum mel i dejen, og ælt til dejen er glat og smidig.
  3. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en time et lunt sted.
  4. Rul dejen tyndt ud i en oval på et melstrøget bord. Beklæd en bageplade med bagepapir. Løft dejen over på bagepladen. Pensl pizzabunden med olivenolie.

Fyld:

  1. Smør bunden med et jævnt lag ricotta. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolineller rivejern.
  2. Tænd ovnen på 250 gr. Fordel kartoffelskiver på bunden. Skyl og hak timian. Drys pizzaen med hakket timian.
  3. Smuldr mozzarella over i et jævnt lag. Dryp med olivenolie.
  4. Kom pizzaen i ovnen, og skru varmen ned til 225 gr. Bag pizzaen på midterste ovnribbe i 20-25 min.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Nem aftensmad og Hovedret