
Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
En fyldig pizza med masser af smag.
Ingredienser
1 stor aubergine
Ca 3 spsk groft salt
olivenolie
1 dåse flåede tomater
2 spsk balsamico
3-4 smagfulde mellemstore tomater, evt. blommetomater
Pynt
150 g frisk gedeost
6-8 skiver parmaskinke
2 håndfulde frisk rucola
3-4 spsk olivenolie blandet med et stort presset fed hvidløg
Sådan laver du pizza med parmaskinke og rucola:
Skær auberginen i tynde skiver og læg dem under pres med groft salt imellem i ca 30 min. for at dræne dem for væde. Skyld saltet af aubergineskiverne og dup dem tørre, inden de steges i olivenolie. Blend flåede tomater med balsamico og smør et par spsk ud over pizzabunden, resten kan gemmes på køl i en lille uge eller fryses ned.
Fordel aubergineskiverne over, derefter friske tomatskiver og bag ved høj varme i ca 10 min. Tag pizzaen ud og fordel den friske gedeost, skinken og rucolaen over, mens den er rygende varm. Dryp med hvidløgsolie og server!
Få opskriften på den bedste pizzadej her
PRØV OGSÅ: Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie