Klementin upside- down kage
Foto: Betina Hastoft Find opskriften på den lækre kage her.

Klementin upside- down kage

Citrusfrugterne er fantastisk gode på denne årstid, her får du tip til, hvordan du kan sætte kulør og citrussmag på maden ved at bruge klementiner.

printer Print
plate 8 personer

250 g blødt smør + 1 spsk. smør til formen
250 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
100 g mandelmel
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
8 klementiner
3 spsk. sukker til formen

Glasering:

3 spsk. klementinmarmelade
2 spsk. vand

Pynt:

Spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 g. Smør en tærteform med løs bund med smør.
  2. Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk til det er luftigt og cremet.
  3. Pisk æggene i et ad gangen.
  4. Rør mel sammen med mandelmel og bagepulver. Vend melblanding i dejen.
  5. Drys et lag sukker i bunden af tærteformen.
  6. Pil klementinerne, og skær dem i skiver på den ”brede led”. Læg klementinskiver helt tæt sammen på tærtebunden.
  7. Fordel dejen henover klementinskiverne. Bag kagen på den midterste ovnribbe i en lille time. Check om kagen har fået noget nok med en bagenål. Kommer den ren tilbage, er kagen færdig. Afkøl kagen på en bagerist, før den vendes ud på et fad.
  8. Smelt klementinmarmelade med vand i en kasserolle. Pensl kagen med den smeltede marmelade, så den får et blankt udtryk.