Foto: Betina Hastoft Find opskriften her!

Stegt kylling med klementiner og Pernod

Kylling i nye klæder! Prøv denne friske version med klementiner.

plate 4 personer
printer Print

1½ dl Pernod
1½ dl olivenolie
1 dl friskpresset klementinsaft (ca. 4-5 klementiner, afhængig af størrelse)
1 dl citronsaft
4 spsk. grov sennep
4 spsk. brun farin
1 kylling, parteret i 8 stykker
2 fennikler
4 klementiner
2 spsk. hele fennikelfrø
Salt og peber
1 bundt bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Kom Pernod, olivenolie, klementinsaft og citronsaft i en skål. Rør grov sennep og brun farin i skålen.
  2. Tænd ovnen på 250 gr. Kom kyllingestykkerne i en bradepande.
  3. Skyl fenniklerne, og skær dem i kvarte. Fordel fennikelstykker ned imellem kyllingestykkerne. Skyl klementinerne, og skær dem i halve. Fordel de halve klementiner i bradepanden.
  4. Hæld halvdelen af marinaden over kyllingestykkerne. Knus fennikelfrø i en morter. Krydr kyllingestykkerne med knust fennikelfrø, salt og peber.
  5. Steg kyllingen i ovnen på midterste ovnribbe i 30 min.
  6. Kom resten af marinaden i en gryde, mens kyllingen er i ovnen, og kog den lidt ind.
  7. Tag kyllingen ud af ovnen, og hæld den indkogte marinade over. Steg kyllingen i yderligere 10 min. Kyllingen skal være gylden og sprød.
  8. Skyl og hak persillen, og drys den over lige før servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling og Nem aftensmad