SPONSORERET indhold
Krydret choko-roulade
Skal det være lys eller mørk roulade? Begge smager godt med en krydret chokoladesmørcreme med f.eks. chili eller mynte. Rouladen holder sig frisk flere dage i køleskab og er meget fin til kaffe eller te. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 7-8 min. Hviletid: mindst 1 time. Bundene er fryse-egnede
1 stor roulade til 15-20 personer
Ingredienser
5 æg
100 g sukker
100 g hvedemel (eller 75 g hvedemel og 50 g kakao)
25 g smør (smeltet)
1 spsk sukker (til drys)
Chokoladesmørcreme (fyld):
300 g smør (blødt)
2 dl flormelis
4 æggeblommer (pasteuriserede)
100 g mørk chokolade
(mindst 60%, smeltet)
evt. 1 spsk frisk mynte (hakket)
eller 1 tsk rød frisk chili (finthakket)
- Rouladebund:
- Pisk æg og sukker ca. 10 min. Med en håndmikser, til det er hvidt og skummende.
- Drys mel og evt. kakao igennem en si og vend det i æggemassen med en dejskraber. Rør det smeltede smør i.
- Smør dejen ud i en ca. 1 cm tyk firkant på ca. 35x25 cm på en bageplade med bagepapir.
- Bag rouladebunden midt i en 225 grader varm ovn i 7-8 min. – den skal være lys, men lige blive lidt lysebrun i kanterne.
- Drys et nyt stykke bagepapir med sukker. Vend rouladebunden ud på det, så bagsiden af det gamle bagepapir vender opad.
- Kom vand på hænderne og dup vanddråber på bagepapiret. Vent et par min. og hiv så det gamle papir af.
- Smørcreme:
- Pisk smør og flormelis skummende. Tilsæt gradvist æggeblommer. Rør smeltet chokolade i, evt. sammen med mynte eller chili.
- Smør cremen ud i et lag på rouladebunden, og rul den fast sammen til en roulade. Pak den stramt ind i bagepapiret.