Æblescones med kanel og kardemomme
SPONSORERET indhold

Lækre æblescones med kanel og kardemomme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Med smag af æble, kanel og kardemomme er disse scones perfekte til en efterårsbrunch eller til en kop eftermiddagste. Server dem med lækkert hjemmepisket smør.

Af: Frederikke Wærens Foto: Tia Borgsmidt
08. jan. 2024 | Opskrift | ALT for damerne
6 | Total: 34 min | Arbejdstid: 20 min

Ingredienser

Æblescones

  • 150 g smør, koldt
  • 530 g hvedemel
  • 2 ½ tsk bagepulver
  • 75 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g æble, ca. 2 æbler
  • 2 dl kærnemælk, koldt

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skær smørret i tern, og stil i fryseren i 10 minutter. Bland hvedemel, bagepulver, sukker, salt, kanel og kardemomme i en skål.

Tilsæt det kolde smør, tryk det ud imellem to fingre, og smuldr det i melet. Der skal være lidt klumper af smør. Riv æblerne groft på et rivejern, og klem lidt af væden fra. Kom det i skålen og bland. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld kærnemælk, piskefløde og æg i.

Saml hurtigt dejen uden at ælte den. Hæld den ud på et meldrysset bord, og tryk den forsigtigt ud til en firkant på ca. 20 x 30 cm og ca. 3 cm tyk. Skær dejen ud i 12 lige store stykker, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl scones med sammenpisket æg og fløde, og bag dem i ca. 12-14 minutter.

Pisket smør: Pisk blødt smør med kærnemælk, indtil det er lyst og luftigt som flødeskum. Server dine scones friskbagte og med pisket smør.

Scones-med-aeble-fb.jpg