Æbletærte med marcipan
SPONSORERET indhold

Æbletærte med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En uforglemmelig æbletærte med marcipan og et pikant strejf af stjerneanis.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
14. aug. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

Nem æbletærte med marcipan

125 g smør
250 g mel
75 g flormelis
1 æg
125 g marcipan
100 g blødt smør
4 spsk flydende honning
1 æg
kornene af ½ vaniljestang
½ stjerneanis
1½ spsk rørsukker
3 æbler, f.eks. holsteiner cox eller rød aroma
lidt flormelis til drys
Tilbehør: vaniljeis eller creme fraiche.

Sådan laver du æbletærte:

Skær smørret i tern, kom det i en skål sammen med melet, og smuldr det sammen med fingrene eller kør det på en food professor. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen ind i film, og sæt den i køleskabet i ca. 45 min.

Smør en tærteform (gerne en tærteform med løs bund). Rul dejen ud, og beklæd formen med dejen. 

 

SE OGSÅ: 6 lækre æbletærter

 

Bland marcipan sammen med blødt smør, honning, æg og vanilje. Brug en elpisker med dejkrog eller en foodprocessor. Stød stjerneanis i en morter sammen med lidt rørsukker. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i både.

Smør marcipanfyldet ud på tærtebund og kom æble-både ovenpå i en cirkel. Drys æblerne med stjerneanis-sukker og bag tærten ca. 35 min. ved 200 grader til den er gylden og færdigbagt. Drys kagen med lidt flormelis før servering. Spis vaniljeis eller cremefraiche til.

PRØV OGSÅ: Æbletærte med kanelcreme